Vision and working method

OK Plant opent nieuwe kas en bedrijfsruimtes

Op 1 februari jongstleden opende OK Plant officieel de nieuwe kas van 2,5 hectare en de bedrijfsgebouwen aan de Baakwoning in Naaldwijk. Voor eigenaren Rob en Desiree Olsthoorn was de officiële opening een feestelijke markering voor hun gedreven ondernemerschap in de afgelopen jaren. Tevens was de opening een moment om vakgenoten te laten zien wat een bijzonder bedrijf er in het afgelopen jaar is gebouwd. Een moment ook waarop Rob Olsthoorn al zijn leveranciers en partners, waaronder Technokas, kon bedanken.

“De afgelopen 10 jaar zijn wij steeds verder gegroeid, waarbij iedere uitbreiding nooit kostprijs gedreven, maar altijd op vraag van onze klanten geschiedde”, zei Rob Olsthoorn, tijdens de opening. Eind 2015 besloot de ondernemer om 2,5 hectare nieuwe kassen te bouwen en op 1 februari kon hij het bedrijf, onder grote belangstelling van klanten, vakgenoten, leveranciers en bekenden, officieel openen.

'Champions League'

Volgens Rob Olsthoorn is de kas gebouwd en voorzien van de modernste technieken door spelers uit de 'Champions League van de Nederlandse tuinbouwsector'. Technokas bouwde de kas, de bedrijfsruimte en installeerde de CV- en koelinstallatie, inclusief het inpassen van een warmtepomp en een bestaande WKK-installatie. In dit uiterst moderne bedrijf kan OK Plant nu op weekbasis gemiddeld 90.000 Little Kolibri Orchids gereed maken voor levering aan zijn klanten. Elke week verlaten zo’n 600 karren, oftewel 5 vrachtwagens per dag, het bedrijf. OK voert ongeveer 120 variëteiten, allemaal in 9 cm potjes onder de merknaam Little Kolibri.

Tuinbouw Ondernemersprijs

Rob Olsthoorn, die ook voorzitter is van de gewascoöperatie orchidee én telersvereniging Addenda – begon 27 jaar geleden samen met Desiree Olsthoorn hun potplantenkwekerij. Het duo heeft zich, met de nieuwbouw maar zeker ook met de recente nominatie voor de Tuinbouw Ondernemersprijs, flink in de kijker gespeeld. Er wordt geteeld volgens de principes van Het Nieuwe Telen. Ook is OK Plant betrokken bij het aardwarmteproject Oranjepolder en is de tuin gekoppeld aan het CO2-netwerk van OCAP.

Na de opening was er op 3 februari een Open Dag waar Technokas aanwezig was om de bezoekers meer te vertellen over de kas en de technieken die er zijn toegepast. Lees ook wat Rob Olsthoorn heeft te vertellen over de samenwerking met Technokas.

(bron: BPnieuws)