We beginnen met het stellen van (heel veel) vragen

Bij het integraal ontwerpen van kassen start het proces van een nieuwe kas met 1001 vragen. Zoals: waar wilt u naar toe, wat is uw stip op de horizon? Omdat elke kweker andere doelen en ambities heeft, is geen enkel project voor ons hetzelfde. Het ontwerp begint dus nooit met de kas. Het zijn veel eerder de klimaatomstandigheden, de logistieke processen en de arbeidsomstandigheden in de nieuwe kwekerij die onze uitgangspositie bepalen.

Omdat klimaat en energie bepalend zijn voor het gebruik van een kwekerij, ligt daar ons startpunt. Energie- en klimaatberekeningen zijn onze specialiteit. Met erkende deskundigen zoeken wij zeer zorgvuldig uit welke technieken en installaties passen bij uw ambities en doelen. Als we dit programma van eisen hebben vastgesteld, volgt het constructieve ontwerp.

Technokas Ingenieursbureau blinkt uit in het integraal ontwerpen van kassen. Elke kas bevat meerdere systemen en het is onze uitdaging om constructieve onderdelen tevens te gebruiken voor het functioneren van de installaties, zoals verwarming, intern transport of klimaatverbetering. Uiteindelijk ontstaat uit die integrale aanpak de meest functionele kas die als een maatpak om alle technische voorzieningen gegoten zit.

Neem voor meer informatie contact met ons op.