Kasverwarming als logistieke en 'groene' uitdaging

Verwarming vormt in toenemende mate een integraal onderdeel van het kasconcept. Ook de inpassing van andere verwarmingsbronnen wordt steeds belangrijker, zoals aardwarmte, restwarmte, wkk's en elektrische ketels. Denk ook aan koppelingen in een cluster. De mogelijkheden zijn oneindig. Technokas levert advies en een optimale inpassing.

Kasverwarming maakt steeds vaker deel uit van het logistiek systeem. Denk aan hijsverwarming, scout-plateaus, spuitvoorzieningen en interne transportsystemen. Daarom stemmen wij het profiel van de verwarming steeds meer af op andere functies. Dit kost niet alleen minder onderdelen, het levert vaak ook lichtwinst op. Wij weten als geen ander hoe je - vaak op creatieve wijze - verwarmingssystemen in het kasconcept integreert.

Daarnaast wordt het uitnutten van 'groene' warmtebronnen steeds belangrijker. Aardwarmte en restwarmte van de industrie of van datacenters, komen steeds vaker beschikbaar voor tuinbouwbedrijven. Kunst is om die warmte zo ver mogelijk af te koelen voor een maximaal rendement. Bij laagwaardige warmte is het niet alleen een kwestie van het langzamer laten lopen van water, zodat het systeem meer warmte kan afgeven. Het kan ook betekenen dat we een warmtepomp of een cascadesysteem moeten inpassen, waarbij het water trapsgewijs afkoelt in verschillende netten.

Neem voor meer informatie contact met ons op.