Expertise in energievraagstukken

Bij de start van een nieuw project zijn de specifieke kenmerken van uw teelt belangrijk, maar ook uw ambities en visie op de toekomst. Energie is en blijft in de glastuinbouw cruciaal. Om die reden hebben wij binnen ons bedrijf energievraagstukken in de glastuinbouw tot een echte expertise ontwikkeld. Op basis van een zorgvuldig programma van eisen en de ambities van de kweker, onderzoeken wij alle mogelijkheden.

Mogelijkheden variƫren van een WKK tot warmtepompen en van aardwarmte tot alternatieve energie-opwekkers als zonne-energie. Wij kijken altijd met onze installatie-expertise naar de opties die aanwezig zijn. Onze ervaring en de brede scope aan energietechnieken die we al hebben toegepast, maakt dat wij op basis van historische data weten wat zinvolle, renderende maar ook minder goede energieconcepten zijn.

Wat voor de energieberekening geldt, is ook van toepassing op de klimaatberekeningen. Als koploper in de ontwikkeling van vernieuwende klimaatsystemen kunnen wij als geen ander berekenen welk klimaatsysteem voor uw teelteisen geschikt is. Als u de randvoorwaarden aangeeft, berekenen en ontwerpen wij het beste klimaatsysteem. Vervolgens construeren wij daar omheen het meest geschikte kasconcept. Dat kunnen wij garanderen.

Neem voor meer informatie over energievraagstukken in de glastuinbouw contact met ons op.