Kassen steeds energiezuiniger, lichter en slimmer

Technokas loopt voorop in de ontwikkeling en constructie van nieuwe kassen en heeft diverse uitvindingen op zijn naam staan, zowel in Venlokassen als breedkappers. Van de ID Kas en DaglichtKas tot semi-gesloten kassen die speciaal zijn ontwikkeld voor Het Nieuwe Telen. Kassen, in het bijzonder kasdek en gevels, worden daardoor steeds energiezuiniger, maar ook lichter en slimmer.

Een van onze uitvindingen is de integratie van insectengaas in luchtramen, waardoor hier geen aparte profielen meer voor nodig zijn. Ook hebben wij voor Opti-flor een dubbelglasdek ontwikkeld voor isolatieglas. Voor Ter Laak Orchids hebben wij het buitendekscherm weten te integreren op de kasconstructie. Ook hebben wij hier voor de eerste keer schermafhangbakken toegepast, geïntegreerd in de binnengevels. Verder zijn wij altijd heel vindingrijk geweest in bijzondere vakmaten en kapmaten, zoals bij Sion Orchids. Ook hebben wij onze eigen visie ontwikkeld op semi-gesloten kassen voor het Het Nieuwe Telen: met luchtbehandelingskasten in de gevels én met luchtramen. Zodat u altijd de mogelijkheid behoudt om traditioneel te kunnen telen.

Op het kasdek verschijnen steeds vaker nieuwe materialen, zoals diffuus en/of gecoat glas. Ook kassen met dubbel glas, al dan niet voorzien van fresnel lenzen, zijn in opkomst, zoals in de ID Kas en DaglichtKas. Intelligente kasdekmaterialen, transparante isolatie, adaptieve coatings en kassen die elektriciteit opwekken zijn (technisch) al mogelijk. Al zal het nog even duren voordat we deze toepassingen rendabel kunnen maken. Er zijn ook ontwikkelingen in hele grote glasmaten, al zijn roedenloze dekken voorlopig nog toekomstmuziek. Uiteraard volgen wij al deze ontwikkelingen op de voet. Uiteindelijk gaat het om uw rendement.

Kasgevels bieden ook veel mogelijkheden, van hele dichte gevels met sandwichpanelen tot dubbelwandige stegdoppelgevels of zelfs dubbel glas, zoals bij de ID Kas. Wij kunnen voor uw gevel ook een architectonisch ontwerp maken, zoals wij hebben gedaan voor Ter Laak Orchids, Ovata, Bunnik Plants, Slijkerman en Oriental Bonsai. Landschappelijke inpassing wordt steeds belangrijker, maar ook de uitstraling van uw kwekerij naar de omgeving. In sommige projecten is ook toenadering tot klanten belangrijk en wordt hiervoor een belevingscentrum gebouwd. Recente voorbeelden hiervan zijn Schoneveld Breeding, Ter Laak Orchids, Opti-flor, de Prinsenstee en Montana Lisianthus.

Neem voor meer informatie over kasdek en gevels contact met ons op.