René Hendriks, Opti-flor

“De dingen die we samen hebben neergezet kloppen tot in detail”

René Hendriks werkt al sinds 2005 samen met Technokas. Hun laatste bouwproject dateert uit 2016, een phalaenopsiskwekerij van 6.000 m2. Binnenkort staat een uitbreiding van 2,5 hectare kas voor de deur. "Wij gaan voor lange termijn relaties: niet alleen met onze klanten, maar ook met onze leveranciers."

Het laatste bouwproject betreft niet alleen een kas van 6.000 m2, maar ook de inrichting van 8.000 m2 bedrijfsruimte, inclusief een doorkoppeling tussen twee bedrijven. "We hebben in 2015 de grond van onze buren erbij gekocht. Volgend jaar gaan we op dit terrein opnieuw uitbreiden. Dat wordt dezelfde kas die we nu hebben, een 12,80 meter traliekas met dubbel glas. Natuurlijk gaat Technokas die ook voor ons realiseren."

Produceren voor het topsegment

Opti-flor produceert phalaenopsis voor het topsegment, met name bloemisten en tuincentra. Daarbij gaat het bedrijf voor rijk bloeiende en lang houdbare planten, ook van eigen veredeling. Voor het laatste project uit 2016 zocht René een kas met goede voorzieningen, waarin hij een perfecte plant kon produceren. Waarom hij koos voor Technokas? "Onze relatie gaat terug tot 2005, toen zij onze nieuwbouw van 5,5 hectare realiseerden. Wij zoeken partners die bij ons passen, waarmee wij uit de voeten kunnen. Wij willen van onze leveranciers precies weten wie het zijn en waarom ze het doen. We willen er ook een goede interactie mee hebben. Het klikte goed en de verwachtingen kwamen gewoon uit. Dan gaan we er ook mee door."

Logistiek en klimaat integreren

Hij vervolgt: "Het meedenken en ontzorgen, dat vind ik belangrijk en dat doen ze goed. Ze duiken er diep in en geven veel ondersteuning. Ze willen graag van tevoren alles doorspitten en uitrekenen, maar dat willen we zelf ook. De clou zit in de voorbereiding en als die goed is, loopt het project vaak op rolletjes. In 2011 hebben we Technokas nog een kas laten bouwen van 15.000 m2 met dubbel glas en een klimaatinstallatie voor Het Nieuwe telen, die ze moesten integreren in de bestaande locatie. Dit project was best wel complex, met veel afdelingen, klimaatzones, logistieke lijnen et cetera. We wilden energie besparen en een goed klimaat behouden. Dat is gelukt. Ze weten hoe je logistiek en klimaat in de kas moet integreren. De dingen die we samen hebben neergezet kloppen tot in detail. Er zijn weinig dingen die we achteraf anders hadden gewild."
Ook de nazorg doen ze goed, besluit René: "Zo komen ze tijdens de jaarwisseling een grote bos bloemen brengen met een mooie brief, dat waardeer ik enorm. Ze geven persoonlijke aandacht. Het is niet zo van: effe bouwen en dan wegwezen."

Voor deze opdrachtgever heeft Technokas de volgende werkzaamheden uitgevoerd: Kas op Maat, Verwarming, Bedrijfsruimte, Advies & Begeleiding.