De volgende stap van kasontwerp: van tekening naar bestek

Zodra we de inventarisatie hebben afgerond, starten we met het ontwerpproces. Dat betekent dat we de energievoorziening, de afgiftesystemen voor het klimaat en de transportsystemen een plek geven in het kasontwerp. Indien nodig vragen we specialistische leveranciers om een bijdrage te leveren, waarna we al die ontwerpen tot één totaalontwerp samenvoegen. Op basis van die ontwerpen ontstaat een projecttekening.

Pas als we het technisch ontwerp, de tekeningen, de energie-, de klimaat- en constructieberekeningen hebben afgerond, kunnen wij een bestek opstellen. Onze kracht is dat wij een open cultuur hebben en een technisch hoogstaande manier van werken, waarin we sturen op technische uitgangspunten. Daarom maken wij een technisch zeer gedetailleerd bestek die u - als opdrachtgever - de zekerheid geeft dat elke willekeurige kassenbouwer een kwekerij levert die aan uw randvoorwaarden voldoet.

De aanbiedingen die derden op basis van onze bestekken maken, voldoen aan uw belangrijkste voorwaarden. Aanbieders kunnen eigen visies en innovaties toevoegen of aanbieden, maar de technische basis is via onze bestekbeschrijving gewaarborgd. De aanbiedingen die binnenkomen zijn daarom een-op-een te vergelijken: appels met appels.

Neem voor meer informatie contact met ons op.