Montana Lisianthus vertrouwt voor ontwerp én bouw op Technokas

Begin 2017 is in Poeldijk de bouw gestart van de uitbreiding bij lisianthuskwekerij Montana. Maar voordat de nieuwbouw van de twee hectare kas kon beginnen, hebben de eigenaren, Corine en Frank van Holst, samen met Technokas intensief aan het ontwerp gewerkt. Het resultaat is een moderne, state of the art kwekerij waar het energiesysteem integraal met de bestaande kwekerij is herontwikkeld.

Na een vlotte start is de nieuwe kas van tweeëneenhalve hectare inmiddels volledig beglaasd. De afbouw van het project is in volle gang en voor het einde van het jaar kunnen Frank en Corine Holst het complete bedrijf in gebruik nemen. Het is niet de eerste keer dat Montana voor Technokas kiest. Bij de bouw van het andere deel van de kwekerij, in 2005, was er ook al een zeer vruchtbare samenwerking. De ervaringen uit dat jaar maakten dat Montana voor zowel het adviestraject, het ontwerp en de bouw opnieuw bij ons uitkwam.

Efficiënte, energetische koppeling

De nieuwe Venlokas wordt uitgevoerd met diffuus glas, hijsverwarming en een dubbelscherm. Om te zorgen dat de energievoorzienig zo optimaal mogelijk is, hebben we veel aandacht besteed aan de energetische koppeling tussen de oude en nieuwe kas. Zo hebben we de benodigde capaciteiten opnieuw berekend en ervoor gezorgd dat de bestaande installaties zo optimaal mogelijk kunnen worden benut. Zo is het mogelijk om beide bedrijfsonderdelen met één stoomvoorziening en één opslag te bedienen.

Fraai vormgegeven huisvesting

Naast de bouw van de kas was er ook de wens om een zeer functionele maar tegelijk ook in het oog springende bedrijfsruimte te ontwerpen en ontwikkelen. In samenwerking met een gerenommeerde architect, en natuurlijk in overleg met de beide eigenaren, is er een architectonisch ontwerp tot stand gekomen dat Montana Lisianthus een prachtig nieuwe huisvesting oplevert. Een plek waar de medewerkers maar ook de klanten straks met plezier naar toe zullen komen.