Nieuwe medewerkers versterken het MT van Technokas

In de eerste helft van 2021 heeft Technokas het bedrijf versterkt met twee nieuwe medewerkers. Aan het begin van het jaar trad Veronique Meijer als financieel manager in dienst en op 1 juli werd het team verder aangevuld met René Hoekzema als bedrijfsleider. Beide ervaren krachten ondersteunen de directie en maken ook onderdeel uit van het managementteam van Technokas. In het komende half jaar zoekt Technokas voor de groeiende opdrachtenportefeuille nog naar verdere versterking in de vorm van projectleiders en projectingenieurs.

 

Verantwoordelijk voor de financiën

Veronique Meijer is sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor de financiële administratie bij Technokas. “Dit betekent in dit bedrijf een veelzijdige functie waarin ik zowel leidinggevende kwaliteiten nodig heb, maar ook - heel praktisch - de vele, uiteenlopende projecten financieel op de voet moet volgen”, vertelt Veronique. Haar brede ervaring kan zij hierbij goed gebruiken. “Ik heb hiervoor diverse administratieve en financiële functies vervuld, zowel bij een administratiekantoor, maar ook bij een grote wijnimporteur en bij het zwembad in De Lier.”

Vrijwilliger en penningmeester

Veronique Meijer woont in De Lier, is getrouwd en heeft een dochter en een zoon. Naast haar werk is zij zeer actief als vrijwilliger en penningmeester bij Stichting Liers Gevoel, die samen met het Oranje Comité De Lier veel activiteiten organiseert. “Met deze activiteiten genereren we geld dat weer volledig wordt uitgekeerd aan verenigingen of stichtingen die in De Lier actief zijn. Naast mijn onbezoldigde werk voor deze stichting besteed ik veel tijd aan onze lieve hond Desie, waarmee ik graag buiten ga lopen.”

Bedrijfsleider en spin in het web

René Hoekzema startte op 1 juli als bedrijfsleider, waardoor hij als een soort spin in het web de projectenorganisatie van Technokas zal aansturen. “Dat betekent onder meer dat ik de planningen afstem en in de gaten houd en de samenwerking tussen de disciplines in ons bedrijf en daarbuiten bevorder en zal managen.” Ook Hoekzema brengt een schat aan ervaringen mee. De laatste 13 jaar werkte hij als projectleider, programmamanager en regievoerder binnen de gemeente Westland. Daarvoor was hij zo’n zelfde periode werkzaam in de aannemerij in binnen- en buitenland voor met name Van Oord en BAM Infra. Met een opleiding in zowel werktuigbouwkunde als civiele techniek brengt hij een brede kennis binnen bij Technokas.

Eigen bierbrouwerij opstarten

“Voor mij is de kassenbouw in principe nieuw, al ben ik natuurlijk een Westlander en heb daardoor automatisch veel affiniteit met de tuinbouw”, zegt René die al vele jaren in Maasdijk woont. Hij is getrouwd en heeft twee dochters, waarvan één paardrijdt en de ander aan motorcross doet. “Zelf doe ik ook nog wel aan motorcross. Ik heb ook een werkplaats achter mijn huis waar ik motors kan repareren. In het verleden heb ik er ook diverse Porsches 911 opgeknapt. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd technisch met mijn handen bezig te zijn. Daarnaast ben ik een meerjarenproject gestart dat uiteindelijk moet leiden tot een eigen bierbrouwerij. Dit gaat stap voor stap; maar de eerste ketels zijn al aangeschaft.”