Ook Technokas in De Lier behaalt HortiQ-certificaat

Met de certificering van Technokas komt het aantal tuinbouwtoeleveranciers met het HortiQ-keurmerk op 22. In tien jaar tijd is het keurmerk uitgegroeid tot een internationaal erkende kwaliteitsnorm in de kassenbouw. Ook het Lierse Technokas is overtuigd van het belang van certificering, zegt directeur Simon van der Kaaij. ‘Het keurmerk zorgt ervoor dat klanten er nog meer vertrouwen in hebben dat Technokas voldoet aan de geldende normen en eisen.’

Als ontwerper en bouwer van kassen en klimaatinstallaties focust Technokas zich de laatste jaren sterk op ‘het nieuwe telen’. Het ruim dertig jaar oude bedrijf heeft van oudsher altijd al ingezet op innovatie. Een van de spraakmakende introducties was de DaglichtKas in 2018, een kas met een lens tussen het glas waardoor het zonlicht water opwarmt. Het streven naar duurzame oplossingen voor glastuinbouwtelers was ook indirect aanleiding om de HortiQ-certificering te behalen, zegt Simon van der Kaaij, directeur van Technokas.

‘Inzetten voor duurzame oplossingen’
‘Als bedrijf zijn we actief betrokken bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de tuinbouwsector. Door de certificering met het HortiQ-keurmerk laten we zien dat we ons inzetten voor duurzaamheid. Het thema speelt een steeds belangrijkere rol in onze bedrijfsvoering, omdat het heel actueel is in de tuinbouw. Het afgelopen jaar merkten we bijvoorbeeld een sterk stijgende interesse voor ontvochtigingsinstallaties, om hiermee onder andere energie te besparen.’

Eerste uitreiking als voorzitter
Simon van der Kaaij ontving het HortiQ-certificaat uit handen van Hans van der Salm. Voor Hans van der Salm was het de eerste uitreiking van een certificaat sinds hij begin maart officieel werd gepresenteerd als nieuwe voorzitter van HortiQ.

22 gecertificeerde bedrijven
Inmiddels hebben 22 bedrijven zich laten certificeren door KIWA, dat als certificerende instelling een onafhankelijke positie inneemt. HortiQ kent twee typen certificeringen: BRL8000, voor het proces en het geleverde product, en BRL8001, voor het algemene kwaliteitsbeleid van een bedrijf. De certificering van Technokas geldt voor een periode van drie jaar.

Technokas-uitreiking-certificaat