Opti-flor

Opti-flor en Technokas gaan strategische samenwerking aan

Met de ondertekening van een strategische samenwerkingsovereenkomst richten Opti-flor en Technokas gezamenlijk hun blik op de toekomst. Technokas zal coördinerend zorgdragen voor uitvoering van de verplaatsing van een tweetal Opti-flor locaties; in 2023 verhuizen Midi-flora en R&D naar de Waellandweg in Monster.   

De komende maanden zullen de beide partijen de verplaatsing van deze twee locaties nader uitwerken en vorm geven. De verwachting is dat de daadwerkelijke bouw van de nieuwe vestigingen in 2023 van start kan gaan.

Trots op samenwerking

Rene Hendriks, één van de eigenaren van Opti-flor, is trots op de aangekondigde samenwerking. ‘Marco en ik begonnen het bedrijf in 1998 als zonen van een tuinder en met een grote ondernemersdrang. Opti-flor werkt al vanaf 2005 samen met Technokas en inmiddels hebben we gezamenlijk al meerdere projecten succesvol afgerond’.

Doordacht ontwerp

Maurice Hartman, directeur van Technokas, is bijzonder blij dat het bedrijf via deze strategische samenwerking ook de komende jaren een belangrijke rol vervult in de toekomstplannen van Opti-flor. ‘Wij zullen op veel manieren het initiatief nemen bij de verplaatsing van de twee locaties. De klant zo volledig mogelijk ontzorgen, daar ligt onze kracht. Daarnaast weet Opti-flor dat wij, door onze aandacht voor detail, elk onderdeel van de techniek zullen integreren tot een doordacht ontwerp.’

Grensverleggende orchideeënkweker

Opti-flor is de grensverleggende orchideeënkweker met het meest onderscheidende, breedste assortiment op de Europese markt. Unieke soorten en variëteiten met de wow-factor: 5-star kwaliteit in uitmuntende kleuren. Alle soorten zijn ingedeeld in zeven duidelijke collecties. Iedere collectie heeft een totaal eigen verhaal, beleving en uitstraling.  Die positionering in collecties geeft hoogwaardige bloemisten en tuincentra in heel Europa houvast in hun assortimentsbeleid.

Succesvol consumentenmerk

“Met z’n allen bouwen we elke dag verder aan een succesvol consumentenmerk. Medewerkers met passie voor een natuurproduct met grote betrokkenheid bij het familiebedrijf, dat is Opti-flor”, aldus Hendriks. “Mensen met elk met hun talenten en ambities, die ze in een groeiend bedrijf kunnen ontwikkelen en realiseren. In een eerlijke en transparante samenwerking met de keten verbazen wij consumenten iedere dag opnieuw. Met elkaar maken we leven en geven mooier!”